Arkitekt

opholdsrumHuset er tegnet af tegnestuen Vandkunsten og er opført 2012-2013.

En af de store udfrodringer ved opførelsen af Det moderne tanghus var at få det temmelig viltre ålegræs indpasset i en industriel produktion, uden at dets fysiske og æstetiske egenskaber blev sat over styr.

Men det er lykkedes, og i Det moderne tanghus bliver tang brugt på tre vidt forskellige måder: Som isolering, som indvendig polstret beklædning og som udvendig synlig beklædning.

Samtidig udfoldes hele bygningsteknologiens palet i Det moderne tanghus: Fra ålegræsset, det simpleste, uforarbejdede råstof, der bogstavelig talt er lige til at samle op på stranden, over industrialiseret præfabrikation af bygningsdele til højteknologiske varmepumper.

De præfabrikerede elementer er konstrueret hos Green House i Kongerslev, som også har været hovedentreprenør på opførelsen og samlingen af huset på Læsø.

De polstrede loftselementer er udført hos møbelpolstrer Brian Liebeck på Frederiksberg, mens Praktisk Service i Stege sammen med tækkemand Helle Raknes har stået for udførelsen af tangbeklædningerne.

Tangen stammer fra de to producenter på hhv. Bogø og Møn, som i dag er blandt de meget få i landet, der kan levere tang i ordentlig kvalitet, efter at en tangpest i 1930'erne ødelagde de fleste af de store naturlige forekomster, bla. syd for Læsø.

Læs mere om Det moderne tanghus og tanghusenes historie
- i bogen Det moderne tanghus på Læsø

Læs om det historiske tanghus, som Realdania Byg restaurerede i 2012
- i bogen Kalines tanghus på Læsø

Læs om de 95 tanghuse og -gårde, som fandtes i 1973; i dag er der kun 20 tilbage
- Klik på Historiske tanggårde 

Læs om andre af Realdania Bygs projekter med fokus på bæredygtighed
- Klik på  Bæredygtighedsprojekter- og læs om bl.a. MiniCO2 Huse i Nyborg og energirenoverede parcelhuse i Tilst

 

 

 

See the film about The Modern Seaweed House

    Seaweed Houses
Learn about the ideas behind The Modern Seaweed House on Laesoe, a house constructed of wood and seaweed based on the traditional thatched seaweed houses on the small Danish island of Laesoe. See the film

Realdania Byg Klubben

Personligt medlemskab

Personligt medlemskab 199.00 kr

Download
Arkitekturoplevelser over hele landet