Byggeri

spisebordDet moderne tanghus er opført af præfabrikerede trækassetter, som udgør både gulv, facader og tag.

Tang indgår som isolering både i selve kassetterne, som polstring i akustikdæmpende loftsbeklædning betrukket med hørstof og som facade- og tagbeklædning.

I modsætning til de historiske huse, hvor tangen ligger metertyk på taget i en svulmende, paddehattelignende form, så er Det moderne tanghus mere nutidigt og stramt i sit udtryk. Den synlige tang er stoppet i 'pøller' af strikkede net i kraftigt uldgran. Pøllerne er fastgjort på taget, og i mindre udgave på facaderne.

Når tang i fortiden blev anvendt som byggemateriale, skyldes det, at tang var lige uden for døren, det var gratis, det havde lang levetid, var godt isolerende, naturligt imprægneret mod skadedyr og råd, og så var der meget af det.

Netop disse fantastiske naturlige egenskaber gør tang højaktuelt som byggemateriale, set i lyset af nutidens interesse for bæredygtighed.

Målet for Det moderne tanghus er, at huset skal leve op til de forventelige 2020-krav, og dermed have et ekstremt lavt energiforbrug. Samtidig har beregninger af husets livscyklusanalyse vist, at huset har et negativt CO2-aftryk.

Læs mere om Det moderne tanghus og tanghusenes historie
- i bogen  Det moderne tanghus på Læsø

Læs om det historiske tanghus, som Realdania Byg restaurerede i 2012
- i bogen Kalines tanghus på Læsø

Læs om de 95 tanghuse og -gårde, som fandtes i 1973; i dag er der kun 20 tilbage
- Klik på  Historiske tanggårde 

Se  filmen 
- og hør restaureringsarkitekten fortæller om arbejdet med huset og dets detaljer

See the film about The Modern Seaweed House

    Seaweed Houses
Learn about the ideas behind The Modern Seaweed House on Laesoe, a house constructed of wood and seaweed based on the traditional thatched seaweed houses on the small Danish island of Laesoe. See the film

Realdania Byg Klubben

Personligt medlemskab

Personligt medlemskab 199.00 kr

Download
Arkitekturoplevelser over hele landet